Трагедия в ПловдивБлизките обвиняват, че нямало лекари, от здравното заведение отричатНазначена

...
Трагедия в ПловдивБлизките обвиняват, че нямало лекари, от здравното заведение отричатНазначена
Коментари Харесай

Разследват смъртта на млада жена в болница

Трагедия в Пловдив
Близките упрекват, че нямало лекари, от здравното заведение отхвърлят

Назначена е вътрешна инспекция

Прокуратурата и полицията в Пловдив проверяват случай с умряла млада жена в локална болница.

Майката на 27-годишната Елисавета Станева твърди, че е умряла в УМБАЛ “Св. Георги ” в Пловдив, откакто не е получила съответна незабавна помощ. По думите є санитарка се пробвала да направи сърдечен масаж на пациентката, тъй като не могла да открие дежурното здравно лице.

“Дъщеря ми беше призната за лекуване на 9 май, тъй като беше доста отпаднала, със мощно обезводняване. Остана в Инфекциозна клиника 5-6 дни и общото є положение се усъвършенства. Беше си доста добре, даже се чудихме какво още прави в болничното заведение ”, изясни Цеца Станева.

Във съдбовния ден майката на дамата чула звук в отделението. “Санитарката влезе и стартира да я вика по име, само че тя не реагираше. Започна да звъни по телефоните и да споделя, че не може да откри този и оня. Влязохме в стаята - щерка ми беше паднала, обляна в кръв, в безпомощно положение. Санитарката є оказваше първа помощ. Там нямаше медицински лица ”, добави родителят. Тя твърди, че по-късно пристигнали лекари, които “вървяха все едно са на разходка. ” Според Станева точно отсъствието на лекари е довело до гибелта на 27-годишната жена. “Никой не знае каква е била повода за припадъка. Имаше синдром на Хашимото, само че всеки споделя, че той не е причина за съдбовния край ”, добави тя.

От УМБАЛ “Св. Георги ” споделиха, че се прави обстойна вътрешна инспекция. Оттам прибавиха, че Елисавета Станева е пристигнала в незабавното поделение с температура и болки. Била настанена в Клиниката по инфекциозни заболявания и били осъществени редица проучвания и съвещания. Назначена є била терапия с изключение на за признаците, с които е пристигнала, а и за съпътстващото є заболяване “Тиреоидит на Хашимото ”. Установило се, че стойностите на TSH са повишени и че пациентката е прекратила сама приема на едно от медикаментите си, което водело до утежняване на здравословното є положение. Терапията дала резултат и пациентката се подобрила на идващия ден. На 14 май по здрач Елисавета ненадейно изгубила схващане.

Регистрирано е прекъсване на сърдечната и дихателната активност, споделиха от болничното заведение. Незабавно е почнала кардио­пулмоналната ресусцитация. Според болничното заведение, дежурната санитарка станала директен очевидец на случилото се и незабавно е уведомила дежурния доктор и дежурната мед. сестра, които се отзовали неотложно. По предварителна информация е открито, че Елисавета Станева е умряла от затрудненията на главното си заболяване - кардиомиопатия.

“Никой не ни е приказвал за кардиомиопатия. Или пък за някакво заболяване на сърцето. Тя в никакъв случай не е имала болно сърце ”, безапелационна е майката на умрялата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР